Mina vänner pt. 4

Ni kanske inte tycker att Oskar verkar vara något speciellt. Det tog även mig åtskilliga månader att inse de särskilda egenskaper som gjort honom till killarnas favorit här i Strandhuset. Hans rappa tunga, hans outtröttliga entusiasm, hans värme och hans härliga cynismer. Kort sagt: hela hans emotionella spännvidd. Han har en förmåga att engagera de apatiska och smälta de obändiga. Dessutom kan hans farsa tillreda Sveriges bästa pannacotta. Nej, sedan Oskar Nordström blev en del av vårt kompisgäng har ingenting varit sig likt.

Jag kommer glömma bort världen som jag en gång kände så väl
Men jag svär att jag aldrig kommer glömma dig
Ack, om min röst kunde tillbaka genom vårt förflutna
Då skulle jag viska i ditt öra:
Älskling, jag önskar att du var
här


/Max aka The Love Guru


Dokument från sidan - Del 3: Ola Andersson

Fotboll är något jag brinner för. Under hela min uppväxt har jag alltid älskat fotboll.

När jag var ung så hade jag långt, blont och lockigt hår. Men olyckan var framme och jag fastnade i en svarv. Nu ser jag ut såhär, fulsnygg. Med mina blonda lockar lirade jag tillsammans med ett mycket trevligt gäng på stadsdelen Lövskatan i Luleå Kommun fotboll på en gräsäng nedanför Kantgatan.

Vi levererade skruvade inlägg åt varandra, sköt straffsparkar, bunkra till balkonger och matchade även lite då och då. Fotboll var en hobby, ett nöje, en fritidssysselsättning. Aldrig hade jag en tanke på att med mina blonda lockar lira i en förening såsom IFK Luleå. Några år gick och här är vi nu. Stelopererad, i båda höfterna.

När det handlar om fotboll finns det en människa som jag beundrar lite mer än någon annan. Denna person har varit en viktigt del för att forma den människa som jag är idag. Förmodligen är det han som är lite av en extra förbundskapten, jag har hört att Erik tar hjälp av denna person när han scoutar motståndet.

Jag talar såklart om Viasat fotbolls expert Ola Andersson. Rit-Ola som vid varje stort mästerskap som SVT sänder står vid ritbordet och analyserar sönder varje landslag som passerar hans väg. Ola spelade i AIK när laget mötte Barcelona 1997. De tog ledningen med 1-0 efter bara några sekunder via Pascal Simpson, men möter man Barcelona på Camp Nou är det svårt att vinna om motståndarna inte heter Liverpool.

Jobbet Ola gör varje helg i Viasat är vitalt för att kanalen ska leverera kvalitativ fotbollsunderhållning. Försnack och halvtidsanalyser är inte alls lika effektfulla utan Ola Andersson. Hans detaljerade och kunniga förklaringar får till och med den mest ointresserade TV-tittaren att lysa upp.

Ska vi kika på ett klipp med Ola? Jag tror det.


Johanna Frändén är kanske den sämsta "expert" SVT kunde hitta. Varför kvotera när det är folk som inte kan saker?

Viktigt att påpeka är att jag ljög för er i början av inlägget. När jag var ung hade jag inte alls blont, långt och lockigt hår. Jag hade brunt, långt och lockigt hår, tro det eller ej. Nu har jag rakt, kort och blont hår. Fulsnygg lämnar jag till er att bedöma, jag bryr mig ändå inte. Människor är bra konstiga.

/Niklas


Mina vänner pt. 3

Det tog mig månader att komma över Tosser. När han först anslöt till vårt kompisgäng var han nervig och nyckfull. Men det var ingen som tyckte att det var speciellt konstigt, jag menar, unga killar som kommer till Strandhuset brukar vara lite osäkra i början. Så jag tog på mig att hjälpa Tosser in på rätt väg. Efter ett tag började han uppskatta mina ansträngningar och visade mig en skör och naken öppenhet som jag aldrig tidigare mött hos någon annan kille. Vi blev bästa vänner. I flera månader var vi oskiljbara. Men sen hände det oundvikliga. Tosser växte upp och mognade. Han gjorde det i så snabb takt att han i ett nafs blev killarnas favorit här i Strandhuset. Så nu kan jag bara luta mig tillbaka och njuta av den klippa till kille som Tosser vuxit upp till. Men vetskapen om att jag hade ett finger med i slipandet av denna diamant, den kan ingen ta ifrån mig.
Björn Tosser. En livsviktig kugge i denna maskin som vårt kompisgäng kommit att bli.

När vi går ner för livets ensamma motorväg
Är det svåraste som finns att hitta en vän eller två
Att finna den där hjälpande handen
Någon som förstår när du känner att du förlorat ditt sätt
Att ha någon där som säger:
Jag ska visa
dig


/Max aka The Love Guru

Välsignad vare han som kom i herrens namn

I tider av kärlek och glädje är det lätt att drömma sig bort i någon sorts form av låtsasvärld där alla håller varandras händer och lyssnar på Eric Saades senaste låtar. Många glömmer bort att samhället inte ser ut så nuförtiden. Med ett blått styre och ett individualistöversvämmat Sverige värnar man om den enskilde och "självständiga" människan. Vårt land känns inte lika varmt som det en gång var and I aint talking 'bout weather. Jag och många med mig minns ett härligt 90-tal då mittbenor, skateboards samt gangsterrapp levde och frodades. Ett årtionde som präglades av en riven berlinmur och upplösningen av Sovjetunionen. Shaquille O'neal  kom till Los Angeles Lakers - en dynasti tog fart. TV-serien Dawson's Creek gjorde sina bästa säsonger, vi fick uppleva ekonomisk globalisering och de två flygplanen som kraschade WTC avrundade det gyllene decenniet.

Efter regn kommer solsken, det känner alla till. Tydligen även David Nilssons föräldrar - Henko och Eva.
Året var 1990, Henrik kände hur det knöt sig i magens nedre regioner. Han visste precis vad som var på gång. Denne cloettakarl behöll lugnet, men med det obeskrivliga magstödet han besitter vrålade han från toppen av Luleås Domkyrka:
- DET ÄR DAVID JAG VILL HA!
Norrbotten frös till och stod som paralyserat under fem långa minuter. Messias var på väg.
Sagt och gjort, Eva blev med barn. Det var en härlig graviditet, men under den sista månaden med Davve i magen fick de blivande föräldrarna ett tungt besked. Den dåvarande statsministern Ingvar Carlsson hade bestämt att alla invånare i landet skulle bli skattepliktiga och var tvungna att skattskrivas i sin födelsestad. Eva och Henrik, som båda två härstammar från Minnetonka, Minnesota, fick promenera till USA.
Mannen i förhållandet sprang, med sin kvinna på ryggen, över Atlanten och efter 24 minuter var de två framme i Minnetonka. Eva var i akut behov av lite sömn inför morgondagens skatteskrivning och paret bestämde sig för att ta in på ett hotell. Henko knackade på hos två olika ställen, sen orkade han inte mer. Det kändes inte värt det, även fast det med 100 procents säkerhet fanns lediga sovplatser på ett hotell rakt över gatan.

De flesta av er förstår nog var jag är på väg vid det här laget - David Nilsson=Jesus, vår frälsare.
På vilket sätt ska han frälsa oss? Jo, han avlades fram av Gud, Henko och Eva för att upprätthålla en oerhört vital balans på jorden. Nämligen balansen mellan hat och kärlek, ilska och glädje. Han säger det bäst själv i klassisk Davve-manér:
- Jag ser till att det inte blir en inflation av glädje.
För det står vi dig i evig skuld, David.

Mitt bidrag till att upprätthålla en jämnhet i kampen mellan kärlek och hat blir detta:

90-talet ägde. Se videon nedan så fattar ni vad jag snackar om.

Pink suger. En av de sämsta artisterna jag känner till. "Call me up if you a gangsta" låter inte rätt vem som än säger det. Ännu mindre när det kommer från en 31-årig white girl från Doylestown. Där har du lite att jobba på, Pink.




(Tack för att du skjutsade mig tidigare David).

/Max aka Huselius

Dokument från sidan - Del 2: Xabi Alonso

Året var 2004.

Ett gäng spanska män skulle till att göra stora förändringar i deras vardag.
Ett gäng spanska män skulle till att göra stora förändringar i andras vardag.
Förändringarnas vindar blåste över världens kulturhuvudstad. Medelhavsvindar.


Real Sociedads lag skulle försvagas. Valencia skulle få det svårare ett upprepa bedriften att vinna spanska La liga. Teneriffa skulle bli en målskytt fattigare. Men staden som har lever i bassängen skulle nå den framgång som saknats under tjugo års tid. Att de inte nådde det viktigaste målet var en sak, men i mångas ögon var det dessa spanska herrar gjorde snäppet större.


Laget som drabbades positivt av förändringen åkte på en rejäl världsomsegling runt Europas alla hörn.


På sin resa åkte de till furstendömet för att sparka ut Monacer.


En återkomst till Spanien och La Coruña för att slå ut Deportivo.


En tripp till Grekland för att utmana brassar.


Till Tyskland och staden med likartade namnet, käkade de pastej månne?


I Italiens norra huvudstad Turin mötte man en stor svensk bosnier med stor näsa.


Innan det var dags att göra upp om trofén skulle de till de blåas näste i London.


När man är på resande fot likt detta så är det oändligt viktigt att man har något trevligt, mysigt och stämningsfullt att komma hem till. Har man ett hem som Anfield förstår jag att man klarar av vilken resa som helst.


Sista orten på tur stod Istanbul. Onödigt att inte fullfölja uppdraget då det även här fanns något trevligt att komma hem till. 100 000 sjungande och jublande invånare.


Många hävdar att hjärnan bakom denna cuptriumf hette Rafael. Jag hävdar att han hette Xabi. Xabi Alonso.
Utan Xabi hade mittfältet stått stilla, forwards hade varit utan bollar att jobba med och backar hade tvingats gå alldeles för högt upp i banan.
Hade Rafael valt att inte sälja mittfältsgeneralen Alonso till Madrid sommaren 2009, då hade man på allvar jublat i maj 2010 efter 20 långa år utan den riktiga framgången som Rafael skulle ordna.

Luis, Rafael och Xabi.


Xabi hade förvandlat silvret till guld, men gavs aldrig chansen. Liverpool har sedan Xabi såldes visat sig aldrig riktigt hittat generalen som bestämmer på mittfältet. De lär inte göra det heller, om inte Kenny slår en signal till José och förhandlar om generalen.

/Niklas


Mina vänner pt. 2

Jag och Nilse har nånting. Vi har det där lilla extra, nästan kemiska, som gör att två killar inte behöver tala med varandra. Vi vet. Man vet vad den andre tänker och ibland räcker det med en liten nick eller ett leende. Man förstår ändå. Men det har inte alltid varit så. När Nilse var ny i vår kompiskrets var han spänd och svåråtkomlig. När han försökte spela mjuk och ledig blev det alltid fel. Men Strandhuset visade sig vara den rätta kuren för Nilse. Och nu är vi här, flera år senare. Nilse - fin och solbränd och jag alltid vid hans sida.
Nils Gjörup är och förblir en av hörnstenarna i det gamla vanliga gänget.

/Max aka The Love Guru


Mina vänner

Jag har tänkt lyfta fram några av mina närmaste vänner de kommande dagarna. Tala om vad de betytt för mig, vad jag har haft för inverkan på deras liv samt hur deras vardag förändrats sedan Strandhuset kom som en knight in shining armor och räddade våra vilsna själar. Förvänta er en följetongsupplevelse värre än Skilda Världar.

Jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan David. Han kom in i mitt liv när min tillvaro var i spillror. Han räckte ut sin stadiga hand och jag klamrade mig envetet fast vid den. Det var först många år senare som jag insåg att David själv bar på lika djupa sår som vi andra. Ja, David kom också hit för många år sedan. På jakt efter vänskap och laganda. Som så många andra killar blev han kvar i denna oas i livets öken, detta skydd mot stormen som Strandhuset kommit att bli för honom och för oss andra killar.
David Nilsson, du är guld för mig.

Kärleken lyfter oss upp där vi hör hemma.
Där örnar flyger över höga berg.
Kärleken lyfter oss upp där vi hör hemma.
Långt ifrån världen nedan.
Där klara vindar 
blåser.

/Max aka The Love Guru


Dokument från sidan - Del 1: Niklas Backman

Jag gillar inte att hylla människor.
Jag är ganska dålig på att hylla människor.
Att hylla bra prestationer är viktigt, oavsett om det handlar om ett lags insats eller en individuell prestation.  

Sedan 2001 har Skogsvallen besökts för att se när IFK Luleå spelar fotboll. När laget kvalade till Superettan mot Brommapojkarna började intresset för detta fantastiska fotbollslag trappas upp.
En spelare som följt med på denna resa under nästan hela 00-talet är min namne Niklas - Backman.
De tre Niklasarna som dominerade i IFK under denna period; Berglund, Backman och Erixon. Kanske var det därför intresset för IFK blev så brinnande? Men det fanns en som stack ut, han som stod för den offensiva delen. Niklas Backmans betydelse för IFK Luleå kan jämföras som Anders Burströms nuvarande betydelse för Luleå Hockey, Håkan Larssons för LF Basket. Viktiga pelare som det kan vara rent ödesdigert om man plockar bort.

1
Niklas Backman var och är en sann IFKare av hög klass!


Niklas Backman spelade en stor betydelse i IFK Luleå som offensiv högerytter, men bildade ofta anfallspar tillsammans med bland många Per Mättevainio, Johan Isaksson, Anders Wallerström och sensationen Magnus Johansson som öste in mål för några år sedan (kommer du ihåg honom Oskar?).

Under åren med Per Nyström-Jensen gjorde Backman oändligt viktiga insatser för att IFK skulle nå andraplatsen 2006, 2007, 2008 och 2009.
Som lagkapten när IFK Luleå spelade i Robertsfors sista omgången 2007. De flesta kan historien, IFK leder serien med en poäng före Ersboda. Seger och division 1-platsen skulle vara säkrad.
Robertsfors gör 1-0 tidigt. IFK tvingas flytta upp laget.
Robertsfors gör 2-0 och IFK är i brygga.
Robertsfors gör 3-0 på kontring när IFK spelar med 2 backar.
Robertsfors gör 4-0 på ytterligare en kontring.
I och med att Ersboda vinner sin match missar IFK avancemang.

Kanos härliga vrål efter Backman när han ville ha bollen på det centrala mittfältet "Backman, Backman, Backman!". När han stormade fram efter högerkanten var det få som kunde stoppa honom, inte ens när han gjorde comeback 2009 efter ett års uppehåll. En fenomenal förstärkning som återigen höll på att leda till avancemang, men andraplatsen var ännu en gång ett faktum.

Årets upplaga av IFK innehåller ingen Backman. Jag tror därför säsongen kommer bli tung för de blåvita grabbarna i division 1. Kalle Norrbin i all ära, men han är ingen Backman. Johan Isaksson och Per Mättevainio, tveksam till att de klarar sig lika bra utan Niklas Backman som levererar pastejer i straffområdet. Fredrik Waaras hopp står till att han får ett samtal av den forna storstjärnan som är sugen på ytterligare en återkomst till IFK. 

Tröjan ska hissas i taket, eller iallafall på väggen i kanlilokalen på Örnäset!

/Niklas

Jag vill ut i rymden

Har ni någonsin byggt upp skyhöga förväntningar, målat upp en bild i huvudet om hur allt kommer bli och sedan fått er dröm fullkomligt massakrerad? Ni känner troligen igen er.
Men det gör inte jag. För allt blir alltid precis som jag vill att det ska bli. Ta bara det som hände för fem minuter sedan som exempel. Jag låg och tänkte på en ostmacka, jag satte mig på en kontorsstol och rullade fram till kylen, plockade ut ingredienserna och tillredde en felfri ostsmörgås. Det är konst för mig.

Skojade bara. Visst har det väl hänt att jag haft en aning för höga förväntningar någon gång för 500 år sedan. Som till exempel när jag ville att min morfar skulle bygga ett rymdskepp åt mig. Jag hade tänkt flyga runt lite i min farkost kring Vuono och Haparanda kommun, skjuta ner någon ond farbror lite här och var. Det lät ganska rimligt tyckte jag. När han sedan svängt ihop mitt skepp av trä var jag förstås överlycklig. Jag gick fram till det, satte mig i förarhytten och var redo för takeoff. När mitt rymdskepp sedan inte alls lyfte blev jag förtvivlad.
Hade vi inte tillräckligt med bränsle? Hade något gått fel under tillverkningen av farkosten? Hur styrde man den?
En fullkomligt förkrossad och undrande 17-åring kände sig besegrad av sin egen maskin. En obeskrivlig tomhetskänsla omfamnade mig. Det här var slutet.

Faktum är att det bara var några veckor sedan jag insåg det. Jag fick förstås aldrig några nycklar till farkosten - det var därför den aldrig lämnade marken. Svaret fanns alltid framför mig, så uppenbart men ändå så otydligt.
Det är väldigt svårt för mig att inte dra på smilbanden när jag i skrivande stund drömmer mig tillbaks till den där sommardagen 2008. Den där dagen då allt var perfekt, dagen då jag skulle sväva högt över molnen och skjuta ihjäl dumma gubbar som vandrade norra norrbottens massiva barrskog. Ännu har jag inte hittat nycklarna till mitt rymdskepp och tills jag finner dem är det denna inställning som gäller: I won't be takin' no days off 'til my spaceship takes off.
Ta det från Kanye!




I sinnet är jag redan där, kroppsligt har jag ett tag kvar. Det är bara en tidsfråga.

/Max aka Huselius

Världens bästa inlägg

Under helgen kommer en hyllning här på bloggen. En hyllning av en person som förtjänas att hyllas.
Vänta med spänning på detta under morgondagen eller söndagen!
/Niklas

Jag och jag mot världen

Jag vill verkligen prata om bussupplevelser nu känner jag. Vill jag något, då gör jag det.

En dag för något år sedan då jag var aktiv gymnasist satte jag mig själv, precis som vanligt, i en onödigt jobbig situation på morgonen. Eftersom att jag sovit för länge blev jag tvungen att löpa i full fart till bussen samtidigt som jag åt en banan och skulle injicera några kilo vax i frillan. Självklart var det högvinter utomhus och självklart låg det pudersnö över en glashal plätt ungefär 20 meter före busshållsplatsen. Med LLT-bussen i min högra ögonvrå tog jag några brutalt explosiva löpsteg, halkade på isen, landade på min frukost, tappade ut vaxburken och begravde mitt nylle i snö. Om ni tror att det slutade där är ni helt fel ute.
Nä, jag skulle tamejfan ha min redemption. Så jag bakade en enorm isblandad snöboll, nitade den rakt i bussens bakruta och höjde mitt mittenfinger mot skyn. 1-0 till Max. Det spelade ingen roll att min granne kom tio meter bakom och tittade aningen snett på mig. Jag är en man som alltid vinner.

Till en helt annan historia som är fantastiskt fyllig och detaljrik. Det här var endast några månader sedan när jag i lugn och ro skulle åka buss ungefär 500 meter. Jag klev in på bussen med en swagger så snäv att den kunde nypa folk och ett leende från öra till öra. Jag räckte fram min 500-lapp som den kontantfontänen jag faktiskt är och till min stora förvåning vägrade denne 89-årige busschaufför att ta emot min lapp.
"Den där får du växla på någon affär", sa han. Hur skulle jag hinna med det? Bussen går ju om en sekund. Det var otroligt turligt att min gode vän Andrés kunde lägga ut tio kronor för min långa bussfärd.
Då tänker ni säkert - Max, vad blev din hämnd denna gång då? Jo, jag matade på stoppknappen vid varje tillfälle som gavs, alltså vid samtliga hållplatser. Eller jag tänkte i alla fall göra det, men jag kan säga att jag såg förbaskat arg ut där jag satt i alla fall.
Nu kommer jag inte på någon fler. Så vi nöjer oss med resultatet: Max-Världen, 2-0.

pengar
MONEY FOUNTAIN.
Tänk er att det kommer pengar ur denna fontän, då hade det varit jag.

Shit happens and since I’m the shit, I’m who it happens to.

/Bussmannen aka Huselius


Det sociala spelet

Jag säger bara att med min kärlek kan jag mata hennes själ. Tvådagarsäventyr och vi behöver inte våra kläder.

Vem fan är "mogen" egentligen? Hur kan någon ens klassa sig själv som "mogen"?
Det är förmodligen en tragisk filur vi har att göra med då. Med tanke på att en person som klarar av att betrakta sig själv som mogen säkert tycker att människor som är ett och två år yngre inte kan bete sig i sociala sammanhang.
Dessa personer har utan tvivel en ytterst sund och vuxen syn på saker och ting.

  • MOGEN. (Om människa) som uppnått viss ålder och därför eller av annan anledning blivit mer vuxen och/eller vis, klok och begåvad till tankesättet
  • Exempel: Han var nog den mognaste av alla elever i klassen.

    Det är Wikipedias definition av en mogen person. Själv tror jag inte att man kan vara mogen.
    Du kan vara lillgammal, du kan vara en tråkig djävel som bara vill ruttna i ditt hem framför bingolotto eller så kan du live life to the fullest. Leva ett riktigt rockstjärneliv à la Lars Stenberg eller Charlie Sheen.
    Människorna som är så träaktiga och häpnadsväckande bedrövliga lever monotona liv med sociala spärrar värre än tvångstankarna hos en OCS-patient. Och om du helt enkelt är så tråkig kan du omöjligen göra något som uppfattas som barnsligt eller omoget. Då måste du alltså vara mogen, det känns absolut som en solklar slutsats.
    Don't get me wrong though. Det är inte alltid rätt att köra på all in-attityden. Men man ska nog mixa upp skiten ganska hårt.

    good
    VIS. Den här mannen har varit vuxen hela livet. Mark Levengood är trevlig.

    Nu har det hänt mig två gånger under 2011. Jag har blivit ifrågasatt på bussen när jag försökt passera som skolungdom. En stor personlig vinst för mig. Det känns nu som att jag får skörda all den frukt som jag så länge odlat. Äntligen har folk börjat ta min skäggväxt på allvar. Jag är vuxen på både utsidan och insidan - en ansvarsfull, mogen och framför allt supertrevlig kille. Men with great powers comes great responsibility. Nu tror andra medlemmar av den vuxna communityn att jag ska kunna bygga stugor med mina bara händer. Att jag ska stanna och småprata på stan och att jag inte ska ha gällivarehäng på mina jeans. Det är ett tufft liv.

    On a more serious note. Jag tror att man aldrig växer upp helt. Det handlar snarare om att anpassa sig beroende på sin omgivning och hur man förväntas agera. Innerst inne kommer jag alltid att vara killen som blir full i skratt av att rita med mina fingrar på kompisars immiga bilrutor. Det är fan bra humor.

    /Max aka Huselius


    Korvstroganoff och makaroner

    I förrgår slängde jag ihop en korvstroganoff.

    Tänkte bara köra en hederlig makaroner och korv-middag, men vi hade matlagningsgrädde som går ut idag så varför inte slänga ihop en liten stroganoff?! Korv, ketchup, matlagningsgrädde, salt och en näve svartpeppar. Där är mitt recept på en fantastiskt god korvstroganoff.

    När jag stod som bäst och väntade på att makkisarna skulle hällas ner så slog det mig att det är väldigt sällan jag äter korvstroganoff med makaroner. Detta finner jag lite lustigt, varför äter folk ris till denna himmelska rätt?
    Ris smakar nästan ingenting och den lilla smaken som du lyckas klämma ur från ett riskorn är inte alls särskilt god.

    Varför äter inte alla alltid makaroner till korvstroganoff?
    Makaroner är goda, enkla och roliga. De finns i flera former och färger. Det är helt oförståerligt att jag under hela min uppväxt praktiskt taget alltid ätit korvstroganoff och ris.
    Varför?

    Korv äter man inte, iallafall inte jag, tillsammans med ris. Korv och makaroner (spaghetti) är det som gäller.
    Lägg till lite sås, kalla det korvstroganoff och du får en helt ny maträtt? Som kräver helt nya tillbehör? Om jag vill ha lite extra ketchup till korvstoganoffen (mot förmodan då det innehåller en hel del ketchup), då är det i princip omöjligt då ketchup och ris inte får blandas!

    Nej tack till ris och korvstroganoff!
    Med makaroner är det inga problem att tillsätta ketchup, du kan till och med hotta up med en klick smör utan att någon kollar snett på dig!
    Smör ingår i pasta. Du tillagar den, tömmer på vatten, klickar i lite smör, samlar alla runt bordet, lägger upp alla tillbehör på tallriken och avslutar med en klick smör till. Så är jag uppvuxen, dock bara en av mina föräldrar som uppmuntrade att göra detta. Barn härmar beteenden, klickar han smör i pastan vill jag också klicka smör i pastan.

    Här sitter jag, stabila 69,5 på mina knappa 180 centimerer. Mer smör i Pastan!

    Detta hade kunnat vara min måltid, men icke.

    Hoppas ni förstod poängen.

    /Niklas

    En härlig inställning

    Jag tror att det finns tre sätt att bemöta sin omvärld.

    1.
    Antingen är du en övertrevlig djävel som ställer sig omänskligt positiv till allt som någonsin inträffar. Du simply tror på den goda människan. En riktig förebild, kul för dig.

    2.
    Utåt är du hur trevlig som helst. Kanske lite blyg, du slänger inte ur dig till vem som helst vad du tycker om folk och fä. Men bakom stängda dörrar sitter du i din lilla koja och är förbannad på allt och alla. Classic svennebanan.

    3.
    Min personliga favorit. Med en brutalt cynistisk syn på livet förväntar du dig att varenda person du möter är en jubelidiot, tills de bevisat motsatsen. Du angriper allt du gör med samma inställning, nämligen "allt är skit och det kommer gå åt helvete". Då kan du inte bli annat än positivt överraskad.

    Ibland önskar jag att nummer ett beskrev mig på bästa sätt, andra gånger önskar jag att trean gjorde det.
    Det hade på något vis givit mig en tydligare image, lite karaktär. Nu är det tyvärr så att jag, enligt mig själv, varken är en etta eller trea. Nej, jag är nog en tvåa. Fast inte så trevlig och med mer plastdiamanter i öronen.
    Men när jag sitter på bussen, lyssnar på gangster-rap av det hårdaste slaget och ser insanely blasé ut fast mina trumhinnor håller på att sprängas av den höga volymen vill jag tro att jag är en klockren trea.
    Jag citerar vår gamle vän Johnny: "You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one".

    Från tid till tid intalar jag mig själv att Leif GW Persson är treornas och cynismens stamfader. Jag måste även ge den skäggige mannen cred för sin trollbindande stämma. Jag vill lyssna på denne mammoth of a man dagarna i ända.
    Han är galet obrydd och vet så mycket mer än alla andra på samma gång. En del kanske tycker att han ser lite lustig ut - men precis som Göran Greider har han en hel del vettiga åsikter.




    /Max aka Huselius

    Mannen med änglahår

    Idag är det inte den omåttligt manlige och fantastiskt skäggiga Max som bloggar. Det är inte heller den där killen som kan slänga ihop en jambalaya av bibliska proportioner och som älskar Liverpool som sitter bakom spakarna. Nu är det världens bittraste man som glidit in för ett gästspel av samma storlek som när Earvin "Magic" Johnsson gled över till Sverige för att spela lite i världens sämsta liga. Ni har förmodligen gissat vem det är nu och om ni inte har det så kan jag tyvärr inte hjälpa er mer, ni är obotligt dumma i huvudet eftersom ni borde löst det efter de första sex orden.


    Jag har länge varit sugen på att gästblogga här och försökt komma på något roligt att blogga om. Det har inte gått så bra. Så jag tror jag kör på det gamla vanliga, jag kommer vara bitter. Jag kommer göra en liten lista på saker som stör mig.


    Folk som faan inte kan köra bil: Visst, jag kan köpa om någon kör sakta eller om någon annan kör sin splitternya Audi 200km/h för fort men man behöver inte försöka slå något slags rekord i uselhet varje jävla gång man sätter sig i en bil. Jag kan stå för att jag kör för fort men jag gör aldrig några idiotiska manövrer som att svänga i en fil där det är megatydligt att man inte ska göra det för att sedan bli uppretad när någon tutar på mig. Det finns gott om odugliga bilförare, och jag hatar det.


    Dåliga reklamer: Det finns nog få personer som är så otroligt värdelösa på sina jobb som alla som gör reklamer. Det är helt fantastiskt att dessa människor inte blir landsförvisade. Som exempel kan jag ta en reklam som går nu för den här jävla kinder-ägg sandwichen. Två ungar på väg hem från skolan häller varsin hink vatten över huvudet, kommer hem till sin mor som skrattar och ger dom varsin jävla godis. Sen ger dom varandra en High-Five. När faan var sist en mamma blev glad för att hennes barn hällde smutsigt gatvatten på varandra och belönade dom med godis?


    Att ha gått i samma klass som Nils hela mitt liv: Missförstå mig inte här, Nils är en jävligt skön kille och har många goda sidor. Men han har en dålig sida, han är förmodligen 500 gånger smartare än jag och sånt gillas inte! När jag tänker på det så var nog Nils smartare i femman än vad jag är just nu, det känns väl sådär. Man kan väl resonera att det är roligt att ha någon att jaga på betygspappren och proven men det är nog lika roligt som för alla som inte heter Usain Bolt att springa 100 m. Alltså inte så jävla roligt...


    Att det i skrivande stund visas innebandy på TV: Egentligen ska jag inte behöva förklara varför det här hatet är befogat men jag gör det ändå. Innebandy är för det första inte roligt på någon nivå, det är en skam för allt som heter idrott och borde förbjudas. För det andra tror Sverige att det är häftigt att vi är bra i innebandy. Så är inte fallet, vi är bara minst dåliga i världen och det är faan inte coolt. ”Sporten” spelas ju typ bara i Finland och Sverige så det är väll inte så jävla konstigt att vi är bäst i världen? Ingen skulle bli ledsen om innebandy dog ut, och dom som skulle bli det är inte så vettiga människor. 
     

    /David K. Nilsson


    Den stora skillnaden

    Jag ser på mig själv som något av en förebild. Självklart inom ett flertal områden. Men det finns ett särskilt field som är något av en spets för mig. Inom ett ämne dominerar jag... totalt.
    Som många säkert redan listat ut menar jag naturligtvis maskulinitet.
    Med fejkdiamanter i öronen, snäva lilafärgade tröjor och ett stenhårt handslag har jag svårt att tänka mig en manligare karl än just mig själv. Kenny Powers skulle eventuellt kunna utmana mig. Men han skulle nog inte stå pall längre än en rond med en bicepsfanatiker som jag.

    Okej, jag har fått nog av stating the obvious. Men samtidigt vill jag bara tillägga detta:
    Ta fram ett lexikon, leta dig fram till saker som börjar på bokstaven "M" och bläddra sedan vidare till ordet "maskulin". Vad ser du för något? Jo, just det. En bild på yours truly.

    karl
    Om Niklas är en djävel på att slänga ihop en jambalaya så är väl jag en djävel på att slänga ihop listor. Vi luktar på en ny sådan några rader ner.

    Manligt:

    Att grilla.
    Yeah, you heard me. Det är karligt nå djävulskt att grilla kött. Helst något förbaskat dyrt sådant också. Riktiga män fascineras av elden, har respekt för den - men är samtidigt långt ifrån rädd för den.

    Bärs. "What's not to love?" som vår gode vän Charlie Sheen sade. Det är gott, det är stilistiskt vackert och det innehåller mycket kalorier. Öl symboliserar manlighet bättre än något annat.

    Skägg. Vill inte göra någon ledsen. Men det är svårt att ta en "man" som inte besitter en stabil skäggväxt för att vara en riktig karl. Det ser häftigt ut.

    Wife beater-linnen. Det spelar ingen roll om du är deffad eller har ölmage (kudos). Till er pojkar vars högsta dröm är att bli klassad som en man har jag endast ett tips: införskaffa ett wife beater-linne och tvätta det aldrig. Ser extra maskulint ut om du har en första klassens dörrmatta på bröstet.

    Jag går hårt i färgen.

    /Max aka Huselius


    Solen skiner idag

    Tvätten snurrar i maskinen, snart dags för sekretariatsuppdrag nummer två för dagen.

    I afton blir det palt, dock inte i läggan utan på gatan där man aldrig blir sen.
    Har som vanligt väldigt mycket att berätta, men väldigt lite ork att skriva. Slänger upp ett trevligt Youtubeklipp här nedan istället så får ni roa er genom att se på rörliga bilder istället för stel text.

    Den nya kaffebryggaren invigdes igår, doserade dock för svagt.. men man lär av sina misstag. Tappade nog räkningen och missade en kopp.


    Anders och Måns Wienersångare.

    Imorgon bänkar ni som kan er framför TV:n eller datorn 14.30 och ser Sunderland-Liverpool på Stadium of light.
    Dubbla korpmatcher efter det, söndagen kan bli succé eller pest.

    /Niklas

    Jag skojade bara

    För elva år sedan rockade jag och mina bröder "Markoolio - Millenium 2" utan en tanke på vår morgondag. För fem år sedan åkte jag med Hökens karlar födda 1991 till Övertorneå och tog över dagiset Silvertallen för att spela DM i basket. För snart två år sedan gjorde jag mina sista dagar som gymnasist. Dagen efter studenten drog jag och mina kompanjoner till New York för att mörda svettiga män i övre medelåldern i stenhård streetbasket.

    Ibland kanske det stämmer att det var bättre förr. Missförstå mig rätt, att lyssna på en finsk lönnfet pajas är kanske inte prio ett för mig nuförtiden. Men vid milleniumskiftet var jag onekligen bänkad varje lördagmorgon för att kika på det senaste Pokémon-avsnittet och det bästa som kunde hända var att mamma slängde ihop mockarutor på en fredag (även om det fortfarande smakar gott vilken dag i veckan som helst).
    Men studenten*, resorna med det gamla pojkbasketlaget, grundskoletiden, gymnasiedagarna och NBA Live 2005-liren i Marcus Klassons källare kommer aldrig igen. I would be lying om jag slängde ur mig att jag inte saknar det.

    2011 är jag exakt samma person som jag var 2005. Jag sysselsätter mig bara med lite andra saker vid 20 års ålder. Som till exempel att ligga halvdöd i soffan. Det äger.
    Nä, men on a more serious note. Det går inte att neka det faktumet att jag har samlat på mig oändligt många badass-minnen med mina amigos genom åren. Kanske är det snart dags att flytta på sig.
    Marcus är en förebild på det viset. Air Skurholmen har mellanlandat i Lund och stannar några år. Förhoppningsvis finns Luleå med som ett längre stopp i flygplansmästarens resrutt.

    live
    UNDERHÅLLNING. Ett underbart spel som jag är inofficiell världsmästare i.


    * Studenten är sjukligt överhypad. Ska det vara någon slags bedrift att lyckas gå ut med G i alla ämnen? "För vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra". Snarare fy fan vad vi är genomsnittliga. Okej, inte bara hat. Det är faktiskt ganska skönt att inte dränkas i plugg. Fast för de flesta slutar det ju absolut inte där, ni vet universitet o.s.v.


    Jag skojade bara om allt. Det vet ni.

    P.S. Du får gärna bjuda på mockarutor i helgen mamma, jag skojade inte om det! D.S.

    /Max aka Huselius

    Danska versionen av Tipp tapp

    I detta inlägg ska jag lägga upp en helt fantastiskt bra låt.

    Nu visar det sig att denna låt inte finns på Youtube för allmänn beskådning, men jag sökte på en dansk musikvideohemsida och se där fann jag den. Danskar är duktiga på virus, men jag tror denna är befriad från dessa.
    Några av basketspelarna i Höken pojkar 91 känner igen den här låten från resorna till och från Kalix. 

    Här har ni låten som Lennart så ofta dunkade på i Chryslern och Opeln:
    Kim Larsen - Blip båt



    /Niklas

    En legendar färre

    För ungefär 20 minuter sedan vaknade jag av att en Liverpool-tavla ramlade ner i skallen på mig. Redan då hade jag mina aningar, någonting kändes inte rätt. Jag klev upp ur sängen med en bula lika stor som en knuten näve, satte mig vid laptopen och tyckte det var aktuellt att skriva in fel lösenord 28 gånger. Det var då jag fick ett hemskt sorgebesked. Då pratar jag inte om att det lilla som fanns kvar av gårdagens ranchdipp stelnat i skålen och kommer bli en kvarts långt mörker att diska - även om det finns en viss tragik i det.
    Nej, jag talar förstås om att refrängernas mästare Nate Dogg lämnat jordelivet. Mannen har tydligen haft some serious issues med hälsan sedan 2007 och spenderade sina sista månader på ett rehabiliteringshem. Så helt oväntat var det kanske inte. Men väldigt tråkigt nevertheless.

    Nu ska jag faktiskt vara ärlig med er. Jag har aldrig varit något hardcore Nate Dogg-fan. Jag har inte suttit och väntat på att nya låtar med Nate Dogg-featurings ska släppas. Men jag har alltid tyckt att han är en man som fått jobbet gjort. All heder till honom för det! Nathaniel Dwayne Hale, som han egentligen heter, har spelat in tunga bangers med alla från 2Pac till Eminem och frågan är om det går att hitta en smoothare röst än Nate Doggs?

    Några av hans absolut bästa insatser finns enligt mig i de följande låtarna:

    Pharoahe Monch, Mos Def & Nate Dogg - Oh No

    2Pac feat. Nate Dogg - Thugs Get Lonely Too

    Eminem feat. Nate Dogg - Shake That


    Och den förmodligen absolut tyngsta. Tillsammans med Warren G - Regulate!



    Nate Dogg var, när han levde, en legendar. Men legenden om honom kommer för alltid att finnas kvar.

    Efter ett ledsamt inlägg som detta tänkte jag att vi kunde avsluta med något glatt och roligt. Fast nu insåg jag att det är alldeles för ansträngande att skriva något kul. Slut.

    /Max aka Huselius

    Solen exploderar

    Drömmar är allt bra konstiga.

    Hade en helt sanslös en inatt:

    Jag springer omkring med ett gäng kompisar, som jag inte kommer ihåg vilka de var, i Vad jag kommer ihåg som en "smurfby", svampliknande byggnader som är fyllda med olika affärer allt från sport till mat. I dessa affärer springer jag omkring och letar min chef (jag hoppas du läser detta!) som jag av någon anledning är väldigt angelägen att få tag i.
    När jag springer och letar i smurfbyn så träffar jag ett par av hans kollegor som vägleder mig till en skog. Jag fortsätter nu jakten på chefen helt själv mitt ute i skogen. Då händer något som hade varit hiskeligt läskigt om det varit på riktigt. Marken börjar skaka och helt plötsligt märker jag att solen exploderar!! Jag fattade ingenting! I drömmen slår tanken mig "detta måste vara en dröm".
    Jag nyper mig i armen och kommer fram till att det inte är någon dröm. Jag står själv mitt i skogen, utan någon att ta med mig till helvetet. Jorden var på väg mot sin undergång. Jag springer och springer i en riktning där jag hoppas civilisationen finns. Inget tecken på liv någonstans, utan bara en sol som precis sprängts i bitar, bitar som var på väg och krossa jorden i ännu mindre bilar.

    Mitt i jakten på överlevnad så vaknar man naturligtvis.
    Klockan var då strax efter fem. Vaknade igen sen vid sextiden, för att sedan invänta uppstigning halv åtta... Är trots detta inte jättetrött.


    Om jag vore en duktig tecknare skulle jag kunna rita en bild på det jag drömde om inatt. Detta är så nära jag kunde komma med hjälp av Google.

    /Niklas

    Ting av värde

    Hur kommer det sig att LeBron suger så mycket? Ibland funderar jag om han kanske skojar med hela världen och är usel on purpose. För ingen levande människa kan oavsiktligt vara så kass.

    Varför handlar jag chips och kommer på mig själv halvvägs genom påsen att jag borde skaffat popcorn eller godis istället? Ska man handla alltihop på en gång kanske? Eller ska jag bara dricka isvatten 'til the end of days?
    Jag tror mer på det sistnämnda, på det viset rullar jag nuförtiden.
     
    Det händer galet ofta att jag känner ett sug efter något. Något sött, men jag kan inte sätta fingret på vad. Bak i dagarna skulle jag då ha köpt en sorbetglass, 1,5 liter cola och 300 gram chips. I dagsläget hade jag förmodligen nöjt mig med en flaska vatten. Så pass stenhård är jag.

    Där skrev jag ungefär samma sak i två stycken i rad. Hur kändes det? För mig kändes det helt okej.
    Var vill jag komma med detta då? Kanske är det mitt sätt att visa hur skit går ner när jag inte har något att dela med mig av. En skrivkramp som säkert kommer ge mig träningsvärk i armarna imorgon.
    Skrivkramp och fenomenet att inte ha något vettigt att säga leder oss osökt in på nödrim och nödrimmens okrönte konung - Soulja Boy.

    Njut av denna värdelösa låt!



    Eller vad sägs om rhymes som dessa?

    Let me tell you about the life
    And how you live when you is a star
    Every single place you go
    People run up to your car
    Everybody wants to talk, and everybody wants to jive
    Everybody wants a handshake, or want a high five

    Härligt! Det där var det överlägset sämsta inlägget som publicerats på denna blogg. Från och med detta kan det bara gå uppåt, roligt.

    /Max aka Huselius

    Confessions

    Det här känns lite konstigt att erkänna. Jag visste inte att jag hade det inom mig faktiskt...
    Men sent igårkväll stod det glasklart för mig.
    Två saker dominerade mitt liv förut. Nu ser det inte ut så längre.
    Jag har alltid tänkt: så här ser världen ut. Jag hade fel.
    Jag samlar mina tankar, Björn Tosser gör highfive med en kamel.
    Livet jag levde är nu ett minne blott. Niklas Olsson är en djävel på att skjuta hoppskott.
    Allting bara slutade, allting sade stopp. Nu ligger jag i soffan och lyssnar på norsk halvpop.

    Ja, det är sant. För tillfället lyssnar jag öronen av mig på Moi - Hjerteknuser. En ohyggligt bra låt.




    Detta fick mig att skänka några extra tankar åt barnen som svälter i fjärran land. Då pratar jag inte om kidsen i Afrika - utan förstås om Adam och Adam i Norge. Det är inte länge kvar nu boys, Kebabhuset är bara ett stenkast bort.

    Så, nu var det sagt. Vilken lättnad, allting känns mycket bättre. Nu klarar jag mig nog genom denna dag också.

    /Max aka Huselius

    LOOPS levererar

    Sköljmedlet som används i lägenheten är något utöver det vanliga!
    Längtar till nästa tvätt, denna odör gör Janne Långben grön av avund!
    Varför? Det ni.
    Mor, prova detta! Finns på Willys!
    /Niklas

    Personlighetsförändringar

    Jag vet inte vad det är frågan om. Jag har inte varit mig själv på sistone.

    Den 11:e januari 2011 började jag att käka en licensbelagd medicin. Nämligen Roaccutan som anses vara ett högriskmedel. Ett medel som kommer med en 73-sidig biverkningsförteckning. That's some hardcore shit.
    Fast börjar du lusläsa vilka biverkningar olika mediciner KAN orsaka hittar du säkert att Alvedon kan döda dig om du blandar det med för mycket vatten.

    Hur som helst sägs Roaccutan kunna ha en ganska snuskig psykisk påverkan. 2005 rapporterades det att 190 personer som knaprat desssa röd-vida kapslar begått självmord, bara i USA.

    Jag däremot verkar bara bli kingen när slänger i mig piller. Denna kur verkar hjälpa mig att göra livet till ett never ending party. Därför har jag valt att fyrdubbla dosen utan att fråga min läkare och hittills har inget konstigt hänt. Jag kan slänga upp ett inlägg om det börjar växa grönsaker i nyllet på mig eller något i den stilen. Då kan jag lägga upp en bild också.

    Ruset som omfamnar hela min lekamen vid intag av Roaccutan är vad vi här i Strandhuset brukar kalla för en million dollar-känsla. Och när jag fyrdubblade dosen, ja då blev det helt obeskrivligt.
    Jag rullade runt på golvet i kramp i tio minuter och Niklas beskrev det "som att jag var i trans". Som tur var kunde mannen jag delar kylskåp med slå till mig med en järnpinne och jag vaknade omgående med en sne näsa.

    För er som älskar att leva livet kan jag tipsa om Roaccutan. Det spelar ingen roll om du lider av en akut massiv acne. Fråga din läkare efter Roaccutan, det äger.

    När vi ändå pratar om rus. Ta en titt på Godzilla Hårddiskssons tunga inslag "Knarket - den vita drogen".



    Lev hårt, sov mjukt.

    /Max aka Huselius

    Folklivsfanatikern Job Andersson

    "I Motala hade man inga verktyg, utan då formade man handen som en liten pil"
    /Niklas

    Frukost

    Dagens sena frukost har bestått av Loops och rostat bröd!

    Jag har Oskar att tacka för att han hjälpte mig upptäcka dessa magiska godsaker, Loopsringarna är magiskt goda och mixar man det med ett par rostade bröd med valfritt pålägg (idag blev det kaviar) blir det en helt utsökt frukost.


    En kartong full med godsaker.


    /Niklas

    Underskattning

    Chokladpudding är djävulskt underskattat. Både den färdiga som finns i mejeridisken och pulvervarianten som blandas ihop med mjölk på hemmaplan. Ska gjuta mod i mig själv och sedan dra till Coop för att inhandla några kilo pudding. Min gode rumskamrat lär bli alldeles till sig i trasorna när han upptäcker vår senaste investering.

    Andra saker som är underskattade listas nedan:

    Pommeskrydda.

    Plastmappar.

    Isvatten.

    Basketbollar med märket Spalding.

    4 lajf
      NJUTNING.
    Chokladpudding 4 life. När ska jag sluta skriva om mat?


    Det där gjorde er inte mycket klokare och ni kommer aldrig att få tillbaks tiden ni slösade på att läsa detta.

    /Max aka Huselius


    Jakten på lycka

    Ännu en händelserik dag i lägenheten. Tosser var över på några kalla vid 13-snåret, Nilse slank in med en brasiliansk rulle och för att runda av allt gick samtliga inneboende hand i hand till Coop och handlade mat.

    Även om jag lever ett fartfyllt liv med nya utmaningar varje dag har det hänt att jag haft stunder där orden fart och fläkt inte passat in. När orken inte finns där, 20 av dygnets 24 timmar spenderas i en liggande ställning och man betalar sina syskon för att smöra mackor åt en. Det blir en ond cirkel som expanderar för varje sekund som passerar. På samma sätt kan det kännas som att man orkar 1000 gånger mer när ens schema är fullspäckat. Då går det minsann att klämma in 60 minuters extra basketträning i någon av Luleås genuina baskethallar (R.I.P. Kronan) och att hjälpa småbröderna med sina läxor har då aldrig varit mer angeläget. 

    Men när absolut ingenting händer i ens liv smakar o'boyen lite extra gott, pizzorna tycks beställa sig själva och landar i magsäcken sekunden senare. Det blir tätare mellan chipsaftnarna och man kommer fram till slutsatsen - det är inte så tokigt att aldrig göra någonting. Jag vill aldrig någonsin anstränga mig mer och ändå kunna dra på smilbanden när lönespecifikationen kommer med posten. Ett ögonblick senare inser man att det inte är möjligt. Någon minut/timme/dag efter det, det är från person till person, kommer man till the conclusion att man måste jobba stenhårt för att sedan kunna uppleva det. 40 års slitgöra ska sedan resultera i någonstans runt 7000 dygn av rent och skärt chill.

    relaxera
    LUGNT. Vore det inte underbart att spendera sina dagar i en relaxavdelning och få betalt för det?

    Minsta möjliga ansträngning för största möjliga lycka, det är receptet på ett härligt liv. Att jobba arslet av sig inom idrott räknas dock inte, för då kan det vara kul att verkligen lägga manken till samt svettas några droppar.

    Lev hårt, men ta inte i för mycket.

    /Max aka Huselius

    Äta bör man annars dör man

    Varför får inte jag gå när Al Gore?
    Varför får inte jag äta sten när fotbollslaget Åtvidaberg?
    Svåra frågor som få har svar på.

    Tänk att ha en sådan binge full med pengar!


    Då vore livet en fest.

    /Niklas

    Det finns en plats på jorden, där solen aldrig ler

    Gänget har setts igen.
    Trots sen ankomst från den ena av husets herre, fick det ändå en trevlig avslutning.


    En bild med känslor som summerar kvällen.


    Arsenal klantade till det, tråkigt Tobbe.

    /Niklas

    Husses funderingar

    Pizza är ju något av det godaste som finns. Kebab är även det gott. Kombinerar du dessa två får du kebabpizza vilket är fantastiskt gott.

    Chips är genialiskt, om du blandar ihop det med pizza skulle det troligen bli en smakupplevelse utan dess like.
    Eller varför inte kebabchips? Kebabpizzachips?

    pirra

    Hur kommer det sig att ingen har lyckats göra goda pizzachips ännu? Jag vet OLW gjort något pinsamt försök till detta - inget som levererade på någon nivå alls. Come on! Ge idén en ärlig chans och ni kommer få ännu en storsäljare.
    Estrella kanske också har försökt lansera detta någon gång för hundra år sedan, uppenbarligen har det bara inte blivit tillräckligt bra för att få stanna. Jag orkar inte undersöka saken helt enkelt. Så jag antar massa saker och slänger ur mig ett ton onödigheter. Classic!

    /En pizzaälskande chipsätare aka Max


    Min själ i brand, del ett

    Lägenheten börjar sakta men säkert att likna ett hem. I dag inhandlade min bättre hälft ett diskställ bland annat.
    Nu saknas det bara sängar. Jag vet inte hur länge till jag orkar leva i ett tält inuti vår bostad. Visst kan det vara kul att tälta lite nu och då, men två månader i rad börjar bli lite mycket...

    Cut, on to the next. Not the next scene, bitch, the next check. Det är vad en ung Carter hade sagt, själv säger jag något i stil med det fast minus not the next scene, bitch, the next check. Vad jag försöker förmedla är att vi går vidare i alla fall.

    Under fredagens halvspontana tripp to the middle of nowhere fick jag en uppenbarelse. Motorn gick varm på Olssons Saab, men varmast av allt var nog bilens påkostade ljudsystem. Det var när jag satt och funderade kring varför jag endast var iklädd shorts och hade ett tennisracket i knät som den gick i gång. En änglalik röst tillsammans med förtrollande gitarrslingor. Det var den mest gudomliga låt jag hört på flera år. Nu gissade ni nog på Lil' Waynes låt "Paradice" från hans hiphop/rock-album Rebirth. Tro det eller ej, det var inte den.
    Nej, det var Don't Cry från det lite okända undergroundbandet Guns N' Roses. Skulle gissa på att jag hittade den ungefär tio år efter alla normalt funtade människor - men jag fann den, den fann mig och nu lever jag i harmoni med min omgivning.

    Nedan följer tre of the smoothest hiphop-låtarna jag känner till. Sköna att lyssna på, inget mer. Så räkna inte med några poetiska insatser från dessa artister. Det här är tracks en person som inte gillar rap music kan uppskatta.

    Baby Bash ft. Frankie J - Suga Suga.
    Kikar du på texten i denna gamla radioplåga blir du bara ledsen för att den är så gränslöst usel. Men om du bortser från den, sluter dina ögon och bara fokuserar på musikupplevelsen känns det desto bättre. Sån är den, Suga Suga. Smooth.

    Ludacris, Keon Bryce & Fate Wilson - Growing Pains.
    Luda' är långt ifrån min favorite rapper eller ens min favorite rapper's favorite rapper. Men beatet flyter på fantastiskt och jag njuter genom hela skiten.


    K-OS ft. Saukrates - I Wish I Knew Natalie Portman.
    Här tänker du inte särskilt mycket på den lyricistiska insatsen. Även om den i detta fall är långt ifrån dålig. Dessa två kanadensare vet onekligen vad de sysslar med!


    Lil' Wayne - Hustler Musik.


    Här har ni dock en komplett låt. Skönt flow, skön rappare, skönt beat. When put together - bästa låten någonsin.
    Det var den här Weezy-dängan som fick mig att fastna för hans raspiga knarkarröst. ENJOY!

    Nu ska jag återgå till TV6-tittandet, de gyllene timmarna har ju bara börjat.

    /Max aka Huselius

    Min själ i brand, del två

    Jag har alltid varit en man av musik. Med betoning på man. Redan vid tolv års ålder påstod många att jag såg ut som en ung Kenny Loggins, föreställ er det helskägget!

    Tillbaks till musikspåret. Jag har alltid fascinerats över hur olika låtar kan skapa en viss sinnesstämning hos mig. Den typ av musik som lyckas överlägset bäst med det är något som jag brukar kalla för "scrubsmusik".
    Jag har full förståelse för den som inte riktigt hängde med i svängarna där. Ett sådant komplext och avancerat uttryck kräver några timmars research innan man kan förstå sig på.
    Men for the sharp minds som hänger på denna blogg kan jag nu avslöja att den faktiska betydelsen är: musik som kommer från TV-serien Scrubs.
    Det är svårt att säga vad dessa tonkonster lyckas så mycket bättre med än alla andra här i världen. Men det minsta jag kan göra är att tipsa om några av dessa melodier, ni kanske kan lista ut själva var i låtarna perfektionen ligger.


    The Fray - How To Save A Life. En otroligt bra låt helt enkelt. Blir ännu bättre tillsammans med några djupa moments med J.D. på tv-skärmen. Återfinns även i Grey's Anatomy.

    Rhett Miller - Question. Spelas när Turk friar till Carla för tusende gången och äntligen får svaret "ja". Skönt med lite akustiskt, fråga Dogge så får ni höra.

    Och slutligen, den kanske behagligaste sången av alla. En prislös cover på Outkasts "Hey Ya!".
    The Blanks - Hey Ya!




    Ett förbaskat bra ögonblick i Scrubs-serien. The Janitor gifter sig, klassiskt.
    Avsnittet heter My Soul On Fire, Part 2.


    Ska försöka slänga upp ett inlägg lite senare också. Det kommer troligtvis handla om den hiphop som inspirerar mig mest.

    /Max aka Huselius

    Liverpool FC vs Manchester United 3-1

    1-0 - målet tillhör naturligtvis Luis Suarez, men Kuyt stöter in bollen bakom Edwin van der Sar.
    2-0 - Dirk Kuyt nickar in en dålig rensning av Nani på Luis Suarez inlägg. Edwin van der Sar chanslös.
    Halvtid.
    3-0 - framför the Kop! Kanonfrispark genom muren av Luis Suarez, bra räddning av van der Sar men Kuyt kickar in returen i nättaket som inte den holländska kollegan kunde hålla fast.
    3-1 bjuder man på, bedrövligt tycker jag.. Tror nog Pepe var sugen på att hålla nollan, men what the f***.


    Summa summarum, en helt otrolig match denna söndag på Anfield!
    Kan också flika in att Höken P95 och Höken F96 vann Lilla-VM i Gällivare/Malmberger idag, åldersklassen var 1995.
    Killarna vann sin final mot Jokkmokk med 95-49 (!).
    Tjejerna besegrade en tajt final mot Gammelstad med 52-49!

    /Niklas

    Sportsöndag

    Fullspäckad sportsöndag för Skeppsbrogänget!

    - Dömt basket i Tunahallen klockan 11
    - Femmilen nu klockan 13 i Holmenkollen
    - Liverpool - Manchester United 14.30
    - Korpenmatch 19.00 i Hälsans hus!

    Tänk om man skulle hinna klämma in ett träningspass själv däremellan..?
    Tveksamt.


    Hoppas ni får det lika trevligt som vi, passa på att njut av lite kvalitétsunderhållning denna söndag!




    Vem hade inte velat stå där i eftermiddag? Alla vill till Anfield denna dag


    /Niklas

    Livsråd

    Låt oss ta varandras händer. Blunda för en stund och supa in den vackra atmosfären vi ständigt omges av som livet faktiskt är. Varje dag vi upplever är en värdefull gåva, ta hand om gåvan som skänkts till dig. Slösa inte bort den genom att sysselsätta dig med saker du inte tycker om. Njut så ofta och mycket du bara kan!
    Ta av dig bältet, knäpp upp dina jeans, sätt dig ner i soffan och slappna av med en iskall bira en onsdagsafton bara för att du kan. Du behöver inte ha på dig dina sockar på sommaren och du behöver inte ha på dig ditt linne. Eller jo, om du vandrar genom staden. Då är det bara konstigt att gå runt topless.
    Vill du inte jobba? Det är okej. Du får ta det lugnt ett tag. Spendera tid på dig själv, vad vill du få ut av din tid här på jorden? Ta dig en rejäl funderare, det spelar ingen roll om några veckor passerar. Du ska göra det som känns absolut bäst för DIG. Det är ditt liv, du är din egen chef och det är du som ska styra din livsskuta i rätt riktning. "Show Me The Meaning Of Being Lonely" sa Backstreet Boys. Show me the meaning of being sämst säger jag.

    sommar osv
    LIVET. Är livet en ständigt somrig äng? Allt är upp till dig. If you want it, go get it.

    Om jag någonsin börjar prata eller ens fundera i banor som påminner om det jag skrivit ovan får ni min tillåtelse att slå sönder skallen på mig. Eller kanske fälla mig när jag strosar på Luleå stads gator, det hade varit ganska classic.

    Jag kan erkänna att jag är förbaskat less på att arbeta gratis (galen metafor). Det har pågått alldeles för länge nu.

    /Max aka Huselius

    Polisanmälan

    Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. För ungefär en och en halv timme sedan blev jag utsatt för en bloggvåldtäkt. Låt mig bara säga så här först: inget ont om Tsatsiki, Morsan och Polisen, men den suger.
    Jag tänker inte nämna något namn på gärningsmannen - men det var Nisse.

    Kan någonstans ändå känna att det finns en viss humor i hans attack. Däremot vet jag inte om jag någonsin kommer kunna förlåta mig själv för att ha lämnat min och Niklas användare inloggad. Men jag ska ge det några år.

    En annan bra film är Dude Where's My Car. Ska nog ta och kika på den tio gånger i rad nu.

    Håll det äkta!

    /Johan

    Min hemliga kärlek.

    Jag har för övrigt alltid tyckt att Tsatsiki, morsan och polisen är en jävla kvalitétsrulle. Har nog sett den femtio gånger.

    Max aka Huselius.

    Is the answer to that question yet another question?

    För några dagar sedan lyckades jag landa Lil' Waynes diskografi från 1999-2011 med studioalbum, mixtapes och hela köret. 24 GB musik, 24 GB pure quality.
    De närmaste tre timmarna har jag suttit och lyssnat igenom cirkus 25 olika mixtapes. Men efter 180 minuters njutning fick det vara nog. Tiden var inne. Under en timme hade jag då funderat starkt på någonting, men aldrig riktigt vågat ta steget. Frågorna i mitt huvud var oändligt många, svaren desto färre.

    Är jag mentalt redo? Klarar jag av detta rent fysiskt? Vad heter David Nilsson i mellannamn?
    Svar: Karl och Henrik.

    Men sluttligen samlade jag tillräckligt med mod för att krypa till köket och tillaga en kopp isvatten. Nedan följer mitt alldeles egna recept på isvatten och en snabb nedbrytning av hur du går tillväga under tillagningen.

    Recept på isvatten

    Ett glas vatten.
    Fyra isbitar.
    Ett glas eller en mugg.

    Fyll glaset/muggen med vatten. Dock inte helt upp till kanten, lämna utrymme för isbitarna.
    Tag ut is från frysen. Placera sedan isbitarna försiktigt i glaset/muggen för att inte spilla ut vatten.
    Ditt isvatten är nu färdigt för drickning. Serveras kallt.
    Uppskattad tillagningstid: 43 minuter.

    vatten
    PERFEKTION. Is+vatten, det kan troligen inte bli mycket bättre.

    Hoppas att du och dina loved ones kommer att njuta av massvis av tillfällen med kulinariska upplevelser i denna form. Några av mina absolut bästa stunder hittills i mitt liv har varit med tillsammans med isvatten och goda vänner.

    Lev hårt!

    /Max aka Huselius

    Sverige, Sverige, Sverige!

    Vi har handlat som få!
    Kylen och frysen är fylld från topp till tå.

    Lägenheten är just ny smygstädad.. när man öppnar ytterdörren så ser man en väldigt ren och öppen hall. Inga väskor eller synliga dammråttor som är i vägen när man ska gå. När man tar två steg fram och vrider huvudet från höger till vänster så börjar röran närma sig. Tar man ytterligare några steg till vänster och tittar in i köket och diskbänken så ser man att en kraftinsats kommer vara nödvändig under morgondagen. Men det är trevligt att städa, stimulerande för kropp och själ. Man känner sig duktig + att det faktiskt är skönt att ha ett fint hem att visa upp om gäster skulle komma på besök.

    Charlotte och Ida gjorde en heroisk insats idag.

    Såg guldracet här i läggan med Nilse och Max, det är alltid lika spännande att se Sverige tävla och framförallt att se Sverige vinna!
    Hade flyttat till Helex och spinningcykeln för herrarnas final, de var ju inte riktigt lika framgångsrika som damerna.. Men men, VM är inte slut än!


    Hittade den här bilden när jag googlade på Rickard Olsson. Dessa två är kanske de bästa programledarna som syns i TV just nu! Jag har inte sett Rickard särskilt mycket i Melodifestivalen, men han gör säkert ett gediget arbete. I Vem vet mest visar han ju prov på kvalitativt ledarskap. Varför inte para ihop dessa i nästa högprioriterade projekt, SVT? Två miljoner tittare direkt, minst.

    TV-timmen börjar strax, missa inte Scrubs X2, HIMYM, SpinCity och Seinfeld om ni har sovmorgon imorrn!

    /Niklas

    Anders Borg och André Pops - Bra start på tisdagen

    Gorm är något vi inte gillar i lägenheten.
    Saker och ting ska fungera, det ska inte vara gormigt.
    Vissa gillar att gorma, inte vi.

    Vi har fyllt kylen med risifrutti, fantastiskt gott. Vi kommer frossa i risifrutti under de kommande morgnarna.
    Flingor i skåpet, burgare i frysen och risifrutti i kylen. Underbart.

    Kikade på Anders Borg på Kunskapskanalen nyss, duktig kille den där Borg. Även riksbankschefen sa några väl valda ord, tur att vi har experter som håller ordning på svensk ekonomi.

    Nu är det dags för skid-VM på SVT, 15km klassiskt. Vem tror vi på idag? Hellner, Olsson eller kanske Rickardsson? Läste att han gillar den distansen. Nej vi i lägenheten hejar på Hellner idag!
    Nu börjar det, heja Sverige!

    /Niklas

    RSS 2.0