Vår visdom

Jag har klurat på en grej i flera timmar nu.

Varför hade man dagbok med hänglås på förut?
Eller rättare sagt: Varför har man dagböcker som är så publika att hela världen kan ta del av dem idag?

Frågorna går in i varandra, så väljer att hålla mitt svar anonymt. Man vill ju inte att vem som helst ska ta del av det, usch nej. Jag hatar andra människor, de ska inte lägga sig i mitt liv.

Hänglås på, ni skulle bara läsa vad som står i den boken. Oj oj.

Ikväll kommer det första riktiga provet för Pär Mårts mannar i ishockey-VM. Superkul. Heja Pär!
Pär Mårts är nöjd med formen hittills i VM. "Nu går vi för guld!".

/Niklas aka hänglåset

Våra klunkar

Jag sitter på min kammare. Kaffet ryker hett från muggen, som egentligen är ett glas. Jag har prioriterat bort disken igen. Livet är fullt av möjligheter, som Ole sa.
Jag har slutat sippa, jag är för cool för att lugnt surpla i mig stekhett kaffe. Jag klunkar. Hur ont det gör i halsen, tungan som blir oanvändbar flera dagar efteråt. Det spelar ingen roll, dryck ska drickas snabbt, hur kallt, varmt, kolsyrigt eller äckligt det må vara. I ett svep bara. Klunk.

En sak man märker när snön tinar bort är att det är fantastiskt mycket kottar i år.
Man ser det på tallarna också, det kommer bli ett riktigt "kott-år" i år.

Visst blir man häpen när min kollega Marx gör två inlägg i rad med så kort tid emellan, jag hoppas ni hinner med att läsa allt som händer i våra liv!

Missunnsamhet är en dålig egenskap. Kommunism är en bra. Därför behöver vi bli fler kommunister.
Jag har länge funderat på hur samhället skulle se ut om människor slutade tävla om hur mycket pengar var och en kan tjäna, utan istället började fundera och agera efter hur mycket vi kan bidra med till samhället. Var och en får pengar efter ett behov som staten väljer. Staten sitter med färsk statistik från råd och rön om hur mycket Skattebetalare Svensson behöver för att med sin partner och två barn ska kunna leva drägligt. Varför ska människan tävla om att lägga pengar på hög, som Jesus sa: Saligare att ge än att få. Varför vi nu ska blanda in Jesus i detta, han tror vi väl ändå inte på.

Nä, nu tar vi påtår! Passa bordet så det inte blir fläckar.
Dagens tips: Använd underlägg för allas trevnad.
/Niklas aka Vänstervinden

Mitt liv som okundig

Nej, låt oss bli lite existentiella igen. Ingen tycker att det är roligt. Men det måste göras.

Jag är en mycket enkel man. Allt jag behöver är en skrubb, en vattenkran och tillgång till gangsterrapp.
Allt detta bottnar någonstans i en tidig och aningen pervers fascination för And1 Mixtape (se videon).
Tro det eller ej.

Jag skulle vilja säga att min tillvaro är en enda lång And1 Mixtape. ALLT jag gör är på något vis sprunget ur en sinnesblåsande tunnling som Alimoe gjorde för tio år sedan.

Hur gör du för att din skolbussentrance ska bli så fet som möjligt? Mycket enkelt
.
Släng på dig dina mäktigaste hörlurar, låt din söderbaserade, amerikanska hiphopmusik omfamna bussens innandöme med ljudet på hörselskadenivå och gunga sakta fram till din plats. Denna bedrägligt enkla, men ändå eleganta, procedur bör genomföras med en dryg decimeters häng på dina byxor samt ögonen halvstängda i en sorts form av tyst demonstration mot vårt alliansstyrda samhälle.

Där har ni min gymnasietid sammanfattad i två alldeles för långa meningar. Och då har jag inte ens berättat om lustresan från busstationen till skolan. Men det tar vi en annan gång.

Ni får tycka att jag är blott en kund i vår kapitalistiska värld. En konsument som bidrar till synonymerna ondska och högerpolitik. Jag hävdar den raka motsatsen. Jag har faktiskt bara har betalat för en av alla And1 Mixtapes - resten har jag tankat ner från otaliga torrentsidor. Ännu en tyst demonstration från min sida.

Nu säger jag som Ingvar Oldsberg en gång sade: Här är mitt liv. Fast ditt då. Även om det nu är mitt.



/Max aka Okund

Tiden är lös

Första maj-tågsaura. Det önskar jag att jag hade. För att nå dit måste jag svida om till min brunaste skjorta och ta ut mina fjantiga örhängen ur nyllet. Första maj är trots allt en fantastiskt viktig händelse för oss på jaglevermedenman.blogg.se. Kampen mot klasser kan ibland kännas evig. Men håll era huvuden högt, kamrater - en dag når vi ända fram. Det enda eviga är just första maj. Tidlöst.

Därför ska vi i dag tala om konsten att vara tidlös. Den är förunnad få ting. Här är en lista på saker som lever för alltid.

1. Hockeyfrillor. Blonda och långa.

2. Mjölvita prasselbrallor.
Funkar i alla lägen i livet. När jag tog examen från grundskolan bar jag molnvita prasslare. Alla RnB-fantaster har någon gång under veckan pösiga, vita byxor på sig. Kör.

3. Redovisa falsk statistik i ansiktet på andra människor.
Du vinner och det enda din motståndare kan göra är att slänga tillbaks påhittade siffror i ditt tryne. Tar aldrig slut. Alla blir glada.

4. Citera Björn Ranelid.
"Från stranden jag till stranden du - i havet vi" eller "om kvinnan säger nej till mannens säd i 60 år så dör mänskligheten ut". Ranelids kaviarorangea nuna påminner mig om solarietrenden. Den lever i dag lika mycket som Darin Zanyars "Money for nothing" tog Sverige med storm under ett tidigt 2000-tal.

Sist men inte minst:
5. Brasse från Fem myror är fler än fyra elefanter. Knarkarnamnens urmoder. Hur ska det någonsin kunna bli förlegat? Brasse är ett klassiskt knarkarnamn som aldrig slår fel. Vad ska din nyfödde, ortodoxkatolska son heta? Brasse så klart.

brass i lien
BRASSE. Har Brasse Brännström någonsin besökt Brasilien? Där har man tydligen brass i lien.


Jag tar medicin för att hålla mig vaken.
/Max aka Prassel


RSS 2.0