Välsignad vare han som kom i herrens namn

I tider av kärlek och glädje är det lätt att drömma sig bort i någon sorts form av låtsasvärld där alla håller varandras händer och lyssnar på Eric Saades senaste låtar. Många glömmer bort att samhället inte ser ut så nuförtiden. Med ett blått styre och ett individualistöversvämmat Sverige värnar man om den enskilde och "självständiga" människan. Vårt land känns inte lika varmt som det en gång var and I aint talking 'bout weather. Jag och många med mig minns ett härligt 90-tal då mittbenor, skateboards samt gangsterrapp levde och frodades. Ett årtionde som präglades av en riven berlinmur och upplösningen av Sovjetunionen. Shaquille O'neal  kom till Los Angeles Lakers - en dynasti tog fart. TV-serien Dawson's Creek gjorde sina bästa säsonger, vi fick uppleva ekonomisk globalisering och de två flygplanen som kraschade WTC avrundade det gyllene decenniet.

Efter regn kommer solsken, det känner alla till. Tydligen även David Nilssons föräldrar - Henko och Eva.
Året var 1990, Henrik kände hur det knöt sig i magens nedre regioner. Han visste precis vad som var på gång. Denne cloettakarl behöll lugnet, men med det obeskrivliga magstödet han besitter vrålade han från toppen av Luleås Domkyrka:
- DET ÄR DAVID JAG VILL HA!
Norrbotten frös till och stod som paralyserat under fem långa minuter. Messias var på väg.
Sagt och gjort, Eva blev med barn. Det var en härlig graviditet, men under den sista månaden med Davve i magen fick de blivande föräldrarna ett tungt besked. Den dåvarande statsministern Ingvar Carlsson hade bestämt att alla invånare i landet skulle bli skattepliktiga och var tvungna att skattskrivas i sin födelsestad. Eva och Henrik, som båda två härstammar från Minnetonka, Minnesota, fick promenera till USA.
Mannen i förhållandet sprang, med sin kvinna på ryggen, över Atlanten och efter 24 minuter var de två framme i Minnetonka. Eva var i akut behov av lite sömn inför morgondagens skatteskrivning och paret bestämde sig för att ta in på ett hotell. Henko knackade på hos två olika ställen, sen orkade han inte mer. Det kändes inte värt det, även fast det med 100 procents säkerhet fanns lediga sovplatser på ett hotell rakt över gatan.

De flesta av er förstår nog var jag är på väg vid det här laget - David Nilsson=Jesus, vår frälsare.
På vilket sätt ska han frälsa oss? Jo, han avlades fram av Gud, Henko och Eva för att upprätthålla en oerhört vital balans på jorden. Nämligen balansen mellan hat och kärlek, ilska och glädje. Han säger det bäst själv i klassisk Davve-manér:
- Jag ser till att det inte blir en inflation av glädje.
För det står vi dig i evig skuld, David.

Mitt bidrag till att upprätthålla en jämnhet i kampen mellan kärlek och hat blir detta:

90-talet ägde. Se videon nedan så fattar ni vad jag snackar om.

Pink suger. En av de sämsta artisterna jag känner till. "Call me up if you a gangsta" låter inte rätt vem som än säger det. Ännu mindre när det kommer från en 31-årig white girl från Doylestown. Där har du lite att jobba på, Pink.




(Tack för att du skjutsade mig tidigare David).

/Max aka Huselius

Kommentarer
Postat av: Matte

Tjena grabben ! Du och Niklas har verkligen super kul blogg, keep up the good work

2011-03-30 @ 02:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0