Ja Gertrud, jag ser kyrkan

Aftonbladet ryktas Kim Källström få guldbollen i år. Det är ju helt otroligt, hur kan man blunda så för Anders Svenssons insatser i lands- och klubblag. Ofattbart om ni frågar mig.

Det finns mycket annat skit som det ryktas om i Aftonbladet. Denna Ukrainska 91-åring som utvisas, ni får ursäkta mitt okänsliga sätt att formulera mig på, men enligt denna fantastiska kvällstidning är att utvisa henne lika med att döma henne till döden. Vad är medelåldern i Sverige för kvinnor, 79?
Min gissning är att den inte är högre i Ukraina... Hon och alla andra 91-åringar lever med andra ord på lånad tid, tid de aldrig kommer kunna betala tillbaka! Sätt det på skattesedeln och skicka henne till ett äldreboende. Ukraina eller Sverige, jag bryr mig inte. Se bara till att hon inte ovetande hamnar i kvällsblaskorna varannan artikel.

Gamla människor gnäller på att skatten för pensionärer är för hög. Sossar gnäller på borgare att de inte gör något åt saken, borgare gnäller på sossar att de inte har gjort något åt det.
Vad är problemet?

Har du inte levt ditt liv fullt ut när du är 65 (eller smart nog att gå i pension) ska du beskattas högt. Den dagen du slutar jobba ska du antingen;
1, kunna leva på den inkomst du tjänat under alla dessa år
2, vara less på livet då du redan gjort allt som går att göra att du betalar så mycket skatt att ditt saldo i slutet på månaden är 0. Du behöver inte pengarna, då slipper du ge dom till dina överviktiga och bortskämda barnbarn som gnäller på chipsen som de fått inte är nog salta.

Se det som en förmån, du behandlas annorlunda och vi tror på dig som samhällets stöttepelare.
vatten
Tråkan Ljugholt säger att barnfattigdomen ska bekämpas. Jättebra.
Fredrik Reinfeldt slår sig på bröstet, tacka Anders Borg för det. Världens bästa finansminister.

"Tjocka barn, ett problem som växer"
- Teodor Breimer, 2011

Alla barn borde idrotta, då skulle världen bli en bättre plats.

/Niklas

Yeah, that's a neck beard

Folk kallar mig för fullärd.
Visst, det kan jag väl gå med på. Men jag kan också tycka att det är något av en underdrift.
Låt oss göra denna text till ett motsägelsernas inlägg. Det lyckas vi med på bästa sätt genom att lista det tyngsta och viktigaste som jag lärt mig sedan mitt livs husvagn stannat för pisspaus i staden där älven möter havet.
Ett, två, tre, Steelers:

* Hårdbrödmackorna verkar smaka ungefär likadant i Kalix som i Luleå. Jag var en aning osäker om denna punkt skulle lyckas kvala in på listan. Det slutade med att jag blundade, pekade och vann. Och nu sitter jag här med byxorna vid knäskålarna och lysknappen säkert två meter bort. Slutsats:
Jag sover nog med taklampan tänd i natt.

* Det är bra att ha tillgång till internet på rummet. Då kan man surfa in på olika internetsidor med hjälp av sin dator, plugga, hålla sig uppdaterad och så vidare. Just nu måste jag sitta på en alldeles för låg stol vid min diskho i hallen och smyga på ett nätverk som inte ens är mitt. Det är varken ergonomiskt eller praktiskt. Men jag vill ändå poängtera att det äger.

* Chips odlas med fördel under sängar. Det är tydligen det bäst anpassade klimatet i världen. För allt.
Andra saker som växer bra i närheten av din sängkammare är hundar, pengar, biceps, hår och julmust.

* Kjerstin Dellert är bland det bästa som Sverige fått fram de senaste 100 åren. Hennes tolkning av Musette i Bohème på Stockholmsoperan 1952 är en tidslös tidslös klassiker. En sådan röstkontroll och karisma kommer jag nog aldrig att få uppleva igen.





Så tappa inte hakorna om jag kommer ut från Allstars herrtoalett med ett leende från öra till öra och en hals som kliar som aldrig förr. Just det.

Samma gamla lort - annan ort.
Nu ska jag vänta tills glödlampan tar slut så att det blir lättare att sova. Jag kan bara hoppas att det inte är en lågenergilampa.

/Max aka Huselius

Back like bad crack

Lights, camera, action.

Med en sällan skådad swagger äntrade jag mitt nya klassrum för första gången någonsin. Till tonerna från "Say You Say Me" samt iklädd en tanktop, ett par trasiga jeans, ett hängande radband och en New Era-keps visade jag att frälsaren hade anlänt.
Jag preciserar mig.
Mina händer pekade åt var sitt håll i luften, min käke arbetade rytmiskt med att låtsastugga tuggummi och mitt gångsteg var som hämtat ur Training Day. Jag sneglade med ett upphöjt ögonbryn ut över människorna som jag skulle spendera de kommande två åren tillsammans med.
Låt oss byta till tredjepersonsperspektivet för att göra det hela lite mer effektfullt. Vi fortsätter:

Max fäste blicken i en av sina nya klasskamrater. Hon såg rädd ut. Han greppade sedan tag om en kulspetspenna och slängde den rakt mellan ögonen på den förtvivlat vilsna flickan. Sekunderna senare utbrast Max med sin släpiga stämma:
- I'd rather die like a man than live like a coward.
En stor explosion följdes av en förståelsens tystnad. Äntligen var han här.  
Sedan kunde flickan inte hålla borta tårarna längre - Max brynja pryddes av ett majestätiskt brösthår som mentalt skickade tillbaks henne till sin barndom. Game over.

I och med denna entré sände jag ett enkelt yet tydligt budskap:
Kungen är här nu. Han har kommit för att stanna och hans palats stavas Kalix Folkhögskola.

Därmed slutar mitt första inlägg för bloggsäsongen 2011/2012. Japp, vi är tillbaks - precis som dåligt knark. 
Tankar på det?

Brödet är för fåglarna.

/Max aka Huselius

Det är roligt med humor

Jag skulle vilja passa på att göra ett konstaterande. Av de erfarenheter jag samlat på mig under mitt 20 år långa liv så har jag kommit fram till en sak: Humor är viktigt. Utan humor blir livet tråkigare.
Det finns några saker som är roligare att skämta om än andra:
Kvinnor - finns det något roligare att skämta med kvinnor om kvinnor, att skämta utan kvinnor om kvinnor osv.?
Sexuella aktiviteter - motivering ej nödvändig. Sex är kul, nödvändigt och skönt.
Ungdomar - Eftersom jag räknas som en yngre vuxen så har även jag fått träda in i denna skämtsfär. Underbart.
Invandrare - Egentligen väldigt kontroversiellt, men betyder det att folk inte skämtar om det? Nej.
Frågan vi då ställer oss, ligger det någon sanning i dessa skämt?
Att kvinnor inte duger till annat än att städa, laga mat och tvätta är faktiskt inte sant. Min mor är till exempel en hejare på att riva ut det gamla i början på renoveringsarbete.
Att vi skämtar om sex är egentligen bara ett tecken på att vi är fixerade av detta, med vi menar jag män. Som sagt, sex är både kul och viktigt.
Ungdomar idag är lata, dumma och saknar sunt förnuft. Så låter det ofta, sanning? I stora drag. Jag vill lägga till att de är korkade och saknar social kompetens.
Precis som med kvinnor ligger det inte sanning i hur vi skämtar om invandrare och hur det i verkligheten är. Blir man irriterad på folk som skämtar om invandrare kan ni ringa Berlusconi, han lär nog bota er.
Men allt som är annorlunda är roligt, man kan inte säga att hela metallsektorn är rasister eller nazister. Det handlar om vardagshumor. Ska vi lagstifta för ett förbud?
Trodde ni att jag hade glömt den viktigaste kategorin skämt? Självklart inte, den kommer i videoklippet nedan.
Notera att det inte finns någon styckeindelning, lev med det. Orkar ni inte läsa så kan ni ringa mig så högläser jag hela inlägget.
/Niklas

Återkomsten till ungkarlslivet

En vilande vulkan börjar åter värmas upp, börjar bubbla och spotta lava.
Efter många om och men, överläggningar med styrelsen och övriga aktieägare har vi nu lyckats komma fram till ett beslut.
Vi vill tacka för ert tålamod, den som väntar på något gott.
Detta inlägg som är det första på väldigt länge kommer inte innehålla mycket av värde. Jag, Niklas, tänkte egentligen bara informera kort om hur upplägget kommer se ut:
Person A, Max, kommer av säkerhetsskäl befinna sig på annan ort. Som delad ägare av Skandinaviens största blogg är påtryckningarna stora från folk som har synpunkter. Människor som tror sig veta bäst.
Person P, Niklas, har av olika anledningar beslutat sig för att stanna kvar i Sveriges nordligast stad som börjar på L. Det visade sig att bloggen spridit sig 27 mil söderut, där person P egentligen skulle levt avslutningen på året.
Som ni märker är temat på detta inlägg frukt och grönt, därför är det viktigt att betona de positiva effekterna av dessa ting. Morötter som ger dig bättre syn. Lök som ger dig sämre andedräkt. Apelsin som botar för kylningar. Listan kan göras lång, jag väljer att sluta där.
/Niklas

RSS 2.0