Sunt förnuft, personlig frihet och hänsyn till andra

För 20 år sedan kom denna slagdänga från de fräsiga Bert-Ians!

Lyssna och lär, ibland önskar man att man fick vara med om något så revolutionerande. Kan iallafall skryta med att jag var född när de kom in i riksdagen.


Bert-Ian's med Drag under galoscherna

Har ni hört något så svängigt!

/Niklas

På toaletten löser man många problem

Jag gick till pressbutiken Aurora idag.
Jag köpte en tidning.
Jag köpte en till.
Jag satte mig i bilen och läste en av tidningarna samtidigt som jag körde.
Världens bästa!
Funderar på att köpa egna plåtar på bilen och hylla Kalle Ankas gamla 313. Saaben skulle göra sig bra med de.
Om man skulle ta och klippa naglarna och hoppa in i duschen, eller kanske omvänd ordning. Kapade tånaglarna igår iallafall, de skavde i stålhättan innan.
Min rumskamrat har aldrig upplevt att duscha med nyklippta naglar. Inte för att han aldrig duschar, utan för att han inte klipper naglarna. De är tre meter långa.
Jag hatar att se på dåliga filmer. Jag är bra på att välja ut riktiga kvalitétsrullar. Jag har aldrig valt att se en dålig film. Aldrig någonsin. Jag väljer alltid bra filmer. Ingen är bättre än jag på det.
/Niklas

Borta med vinden

Det är ett förbannat ältande när det kommer till mängden av regn som öser ner över Norrbotten just nu. Jag vill inte vara sämre än någon annan, därför ska jag tjata om det usla vädret as much as anyone.
Det var verkligen ingen överraskning när regnmillimeterna förvandlas till meter och syndafloden tog över vår stad. För Luleå har syndat. Jag visste att L-Town var doomed när Carlos Wheeler inte skrev på för en tredje säsong med Plannja Basket. Efter hans flytt har inte Sveriges baskethuvudstad vunnit ett enda SM-guld - och nu kommer regnet. Tro mig, det här är bara en början.

Vad hände egentligen med dagsländan iste? För bara något år sedan proppades butiker knökfulla runt om i vårt avlånga land med Nestea och Lipton Ice Tea. Nu låtsas Ica Kvantum som om denna genialiska produkt aldrig funnits. Jag tror att den svenska staten har något i görningen. Denna uppfriskande nektar är helt enkelt för bra för att bara spårlöst försvinna. Det måste undersökas, fast jag tänker naturligtvis själv inte lägga ner någon tid på det. För mig finns inte tid.





Det var antingen denna banger av Chamillionaire eller Make It Rain med Lil' Wayne i spetsen som skulle få kröna detta inlägg. Det blev det tidigare alternativet, ett val som fick mig att fundera över följande - hur många av er läsare sysslar med batik?


Svara på den ovan, men sommarens absolut största fråga lyder: när kommer vår gode vän Joachim Noah att rädda oss från regnet?

/Max aka Huselius


Nattens tankar

Det är hur enkelt som helst att upptäcka andra människors dåliga vanor. Det är heller inte bara lätt, utan även kul och jobbigt att detektera sådana egenheter. Vissa människor tar ett ord, pissar på det, använder det i 30040 meningar i rad och förstör det för all framtid. Andra har näst intill maniska beteenden som går ut på att vika kalsonger vid 04:00. Somliga borstar tänderna, en del verkar inte göra det. Dessa märkliga särdrag är underhållande att bevittna när man vet att de kommer och samtidigt det jobbigaste som finns när humöret säger emot.

Till en början lurade jag mig själv att jag var befriad från liknande mystiska karaktärsdrag. Jag antar att många andra med mig har trott/fortfarande tror det.
Här är en newsflash för era nunor: Ni har också konstigheter för er. Och troligen femhundra gånger fler samt värre saker än du kan tänka dig. Förvänta dig det värsta. Du är säkert en person som bara kan prata om dig själv och skiter omedvetet i alla andra.

Jag är som sagt själv inte flawless. Jag måste alltid ha skjuts överallt, jag håller luften kvar i lungorna i fem sekunder mellan varje utandning och säger fel saker i rätt sammanhang. Även om det låter hardcore så är det inte alltid det. Typ som Kentucky Fried Chicken, låter häftigt - levererar desto mindre.

Vid vägen. Hur jobbigt är det när folk inte svarar i telefonen? Då finns man inte. I the fast paced world som vi lever i ska man vara ständigt anträffbar. Det är tanken och om det inte går att få tag på dig på grund av din egna uselhet så oexistensförklaras du av mig. Har du däremot gjort ett aktivt val att vara ej nåbar förstår jag dig. That's wzup. När jag tänker efter så kan jag själv vara minst lika dålig. Alltså har jag all rätt att klaga(?).
Boot.

När du ringer mig så smsar jag tillbaks. Man, you hate it when I do that shit.

/Youalreadyknow Hus'

Grön, blå och orange

Jag har precis avnjutit en lång dusch i nästan kokande vatten. Lustigt att man höjer värmen för varje minut som går, är vi som paddor som inte känner att det blir varmt om vattnet ökar successivt?
Precis när jag har duschat färdigt häller jag upp mig en skål Loops. Dessa ska avnjutas i min fåtölj, jag tänker på den härliga morgondagen samtidigt som jag märker att det droppar kallt på magen. Jag lyckas hålla skålen snett och häller mjölk på mig (lyckligtvis undveks fåtöljen).
Frågan jag nu ställer mig:
Ska jag duscha igen, eller bara torka bort det med handduken?
Tacksam för svar av er tusentals läsare runtom i landet.
/Niklas

B-O Johansson

Här för någon månad sedan hävdade jag att alla borde rösta på Lars Ohly.
Naturligtvis är det få som lyssnar på vad jag har att säga, jag hoppas även att ni var rätt ointresserade av att ta till er mitt budskap.
Jag tycker att Lars Ohly är en pajas, men herren i himmelen vad han blir förbannad på vinstdrivande skolor!
Vad ska man säga?
Jag blev imponerad av Socialisterna när de valt Håkan J som ordförande. Vad gick fel?
Vill man ha en stark ledare, då ringer man Göran P. Gjorde dem det?
Vill man ha en dålig ledare, då låter man Mona sitta kvar. Tyvärr gjorde de inte det.
Vill man ha förnyelse så väljer man någon ung kille/tjej som inte bär röd slips. Läs MP.
Hade jag haft en röst i partiet hade jag skrikit högt över bordet att slå en signal till Kalle P, då kan jag garantera Socialisterna min röst 2014.
De valde inte Kalle P eller Micke D, de valde Tråk-Håkan. Inte för att jag bryr mig för fem öre, jag önskar bara att de kunde fattat ett bättre beslut på partikongressen så Alliansen fått motstånd i nästa val. Det ska till en ordentlig TO för att Freddan och grabbarna (+Mäüd) ska tappa makten om tre år.
/Niklas

Inga konstigheter

Efter mitt senaste oförståeliga inlägg av kufisk humor ska jag nu ge er något mer lättläst.

Förutom jag och Niklas bor även en tredje karl vid namn Dwayne Michael Carter i vår 36 kvadratmeter STORA lägenhet. Det är i alla fall vad våra grannar lär tro vid det här laget. Det med tanke på alla låtar, videoklipp och dokumentärer som innehållit hans röst vilket sedan har dunkats ut ur vår påkostade ljudanläggning. Därför är det inte mer än rätt att ni ska få ta del av min och Niklas inneboendes tankar, även om han alltid är sen med sin del av hyran. Och hur förmedlar han dem bättre än genom en av sina rapptexter? Den frågan kan inte jag svaret på, så jag låter Wayne do the talkin'.

Här är Lil' Waynes fortsättning på Eminems superhit "Stan".



Ganska sunkig kvalitet på just det här Youtube-klippet, men det var det bästa jag hittade.

När jag är hungrig ser du ut som paj.

/Max aka Huselius

En alldeles egen deg

Föreställ er en surdeg. Tänk er en svartmuskig, skäggig karl i wife beater-linne. Han har just varit på gymmet och lattjat med 120 pannor på bänkpresstången. Troligen även ägnat 45 minuter åt biceps curls.
Tänk nu hur denna svettiga man knådar surdegen med sina stora arbetarhänder. Han har även fyra-fem iskalla flasköl bredvid sig. Självklart har han avnjutit några på gymmet också. Det är en man som ständigt attackeras av fördomar. Alla har förutfattade meningar om honom.
Men nu står han bara där. I sina slitna jeans och sin urtvättade tanktop. Allt som finns i hans värld just nu är brödbak. Han älskar surdegsbröd.

För honom är det ingen hobby - det är en livsstil. Det är troligen en stund avvarad för avkoppling i hans liv. Efter en intrycksfylld dag kan han äntligen bara släppa all tyngd från sina axlar och ägna sig åt brödet. Degen dömer ingen. Brödet dömer ingen. Men om han bjuder någon annan på hans verk så kommer de att döma honom.
Vare sig de vill det eller inte. Ätandet kommer att stimulera flera sinnen, provsmakaren får sig en uppfattning av hans verk och även brödbakaren som person. Då är det redan för sent.

Därför håller han sig för sig själv. Ingen får komma så tätt inpå hans hjärta. Han har aldrig blottat sin nakna själ för någon och han vet inte om han någonsin kommer att våga göra det. För att ta ett sådant jättekliv krävs mod och kurage utöver det vanliga. Ska han stanna i denna trygga men ensamma värld av brödbak? Kommer någon någonsin att få njuta av hans verk? Han förstår att precis som snöflingor är vi alla på väg åt samma håll, men våra öden förblir unika. Till slut utbrister han:
- Med dig vill jag dela mitt bröd.
Nu finns det ingen återvändo.

Har jag just ätit detta bröd? Eller är det jag som knådar degen? Jag letar febrilt efter svar, men jag har fortfarande flera hundra mil kvar.

/Max aka Huselius


Bank o mat

Allting har blivit så dyrt här i Sverige 
Sanna mina ord det blir bara värre 
Det ser inte ut som om det skulle finnas nån gräns 
Krascher på börsen och dåliga omen 
Skatter på skatten och inflationen 
Ränta på ränta och svångrem och TV-licens



/Niklas

TV 1, TV 2, TV 3, TV 4 och virus från Hongkong med hosta och snuva

Minst fyra fel på varenda stryktipskupong!
Och vädret det blir bara sämre och sämre
men skulle det bli någon hejd på regnet
då blev det väl säkert så hett så man inte stod ut.
Antar att vi inte är de första som säger följande.
/Xabi och Huselius

A movie called life

Sommaren är på väg, kanske har den till och med redan anlänt. Det känns ganska hardcore.
Men låt oss inte vara positiva på någon nivå alls. Vi vet allesammans att vi ofta har flest soltimmar i Sverige här in the capital of Norrbotten - men under dessa timmar av sol är snittemperaturen ungefär 9,3 grader celsius.
Med andra ord: inte så mycket att jubla över.

Men jag låter ändå mig själv luras till tanken att "kanske blir det en varm och härlig sommar". Troligtvis inte, fast det har blivit en tradition att hoppas på det i alla fall. Och i dessa tider av grönska samt solsken ska man verkligen ta hand om sig själv, fokusera på jaget. Det finns miljontals människor som också gör precis det. Vissa alldeles för mycket, 365 dagar om året är inte acceptabelt, andra alldeles för lite.

I en kompiskrets med många olika individer finner man ofta en härlig mix av varierande personligheter. 98% av dessa är huvudpersoner i sina egna livsfilmer. Vilket är fullt förståeligt, normalt och även helt rätt om du frågar mig. Det gör du inte, men jag väljer att svara ändå.
Det finns folk som har flera huvudroller i sitt liv, i de rullarna finns det stjärnor i plural. En god vän eller livskamrat kan vara co-star. Hamburgers. The cornerstone of any nutritious breakfast. För er som är nere med Pulp.

Själv är jag helt klart huvudrollen number one. Jag jämför gärna mig själv med Curtis Jackson i filmen Get Rich Or Die Tryin', gangster och stenhård med andra ord. Växte upp i betongen och blev pistolskjuten i käken.
Fast jag har bott en kilometer från Örnäset och opererats för ljumskbråck istället. Yeah, that's right - ljumskbråck.

Om 98% av alla människor är huvudroller så är 2% biroller och statister. Ja, jag har läst Matte C.
Att själv inte vara den största karusellen på nöjesfältet tycker jag är beundransvärt. Tänk er att spendera så lite tid på sig själv och så mycket på andra. Kanske oroar sig denna människa sig mer över vänners problem än över sina egna. Kanske sitter denna goda samarit och äter popcorn i bakgrunden av en bioscen i en b-rulle från 80-talet. Onekligen beundransvärt och något som jag aldrig skulle kunna infatta mig i själv. Det är godhjärtade människor som dessa som förtjänar att bli omnämnda i The Games låtar.



I The Games album L.A.X. droppar han 81 olika personers namn. Det är uselt och mäktigt på samma gång.
Hade inte du velat vara en av dem som omnämns?

Tror du mig inte? Kika här: http://www.wutang-corp.com/forum/showthread.php?t=62099
Eller lyssna bara igenom plattan själv.

/Max aka Huselius

RSS 2.0